Денес во нашата Гимназија ни беше на посета Градоначалничката Госпоѓа Теута Арифи , воедно и го известивме дека; 

Започнавме со целосна реконструкција на затворените простории и уцилници во тетовската Гимназија. Заврши малтерисувањето на училниците, менување на вратите и модернизација на училишното осветлување, а завршено е и уредувањето на училишниот двор, паркингот и салата за состаноци!
Работите се во тек, а досега се инвестирани 9 милиони денари. Се очекува уште повеќе средства да се обезбедат од ребалансот на буџетот на општина Тетово! ✅